Joi, 03 Martie 2022 08:31

Vladimir Putin vrea un răspuns direct din partea României, legat de securitatea estului Europei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rusia nu este mulțumită de răspunsul comun al celor 27 de state membre ale Uniunii Europene în privința principiului indivizibilităţii securităţii europene și dorește răspunsuri individuale. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi că ţara sa nu este mulţumită de un răspuns colectiv al Uniunii Europene asupra interpretării principiului indivizibilităţii securităţii europene şi doreşte răspunsuri individuale din partea ţărilor membre, după ce şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat că a transmis o scrisoare Moscovei în numele celor 27 de state membre ale blocului comunitar, relatează Agerpres.

„În locul răspunsurilor oneste din partea fiecărei ţări, UE doreşte să prezinte un rol colectiv, care nu va reflecta nuanţele poziţiilor naţionale'', iar în acest caz ''nu va continua dialogul cu UE”, a spus Lavrov la o conferinţă de presă după o întâlnire avută la Moscova cu şefa diplomaţiei britanice Liz Truss.

În timp ce se desfăşura această conferinţă de presă, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell anunţa pe Twitter că i-a trimis lui Serghei Lavrov o scrisoare ''în numele statelor membre ale UE'' cu răspunsul europenilor la cererile Rusiei privind garanţiile de securitate, în urma unor solicitări adresate de Moscova individual acestor ţări.

''Am răspuns în numele statelor membre ale UE scrisorilor pe care le-au primit din partea ministrului Lavrov'', a precizat Borrell în mesajul său, în care a insistat că ''tensiunile şi dezacordurile trebuie soluţionate prin dialog şi diplomaţie''. 

El a cerut din nou Rusiei să acţioneze pentru diminuarea tensiunilor retrăgându-şi trupele masate în apropierea frontierei ucrainene şi de asemenea a celor trimise în Belarus, unde joi au început manevre militare comune ruso-belaruse. continuare pg 3

Citit 817 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925475

Autentificare