Prima pagină

Prima pagină (1287)

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a declarat marți la Antena 3 că în coaliţia de guvernare s-a agreat de principiu varianta creşterii salariului minim la 3.300 lei brut, de la 1 octombrie a.c.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat cu cât vor crește pensiile românilor anul viitor.

Marcel Boloș a vorbit de creşterea pensiilor românilor şi a vehiculat un procent, în direct la Antena 3 CNN, însă a precizat că răspunsul final va fi dat de coaliţia de guvernare.

Miercuri, 13 Septembrie 2023 11:35

Schimbări la tichetele de masă!

Pachetul de măsuri fiscale va fi pus în dezbatere publică în această săptămână, spune Marcel Ciolacu. Prim-ministrul României amintește că este vorba despre măsurile fiscale pentru care și-a asumat răspunderea în Parlament.

Vineri, 08 Septembrie 2023 02:17

Școli mai sigure, la inițiativa MAI

Planul naţional privind siguranţa şcolară, combaterea traficului şi consumului de droguri și prevenirea cazurilor de bullying, elaborat la inițiativa ministrului Cătălin Predoiu, va fi pus în aplicare de 8 ministere, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi.

Vineri, 08 Septembrie 2023 02:16

Schimbări în sistemul educațional

Legile vin cu mai multe schimbări pentru elevi și pentru sistemul de educație în general.

Una dintre noutăți este reprezentată de cardul național de elev. Acest card va fi distribuit tuturor elevilor, în mod gratuit.

De luna viitoare, salariul minim brut va fi majorat cu 300 de lei și va ajunge, astfel, la 3.300 de lei. În ceea ce privește salariul net, românii vor primi în plus, în mână, doar 93 de lei, iar 207 lei vor merge către stat, pe taxe. 

Salariul minim ar putea crește, din nou, în ianuarie 2024

Dacă trendul de majorare al salariului minim brut se va păstra și în ianuarie, atunci brutul va ajunge la 3.750 lei, iar netul, adică ceea ce ia efectiv angajatul în mână, va ajunge la 2.231 lei. Această creștere înseamna un plus de 333 de lei pentru salariat și 417 lei în plus în buzunarul statului. 

În ceea ce privește voucherele de vacanță și tichetele de masă, acestea vor fi taxate cu 10%, atât cât sunt contribuțiile la sănătate. Salariul minim în construcții va fi în octombrie 4.500 de lei, însă se elimină neimpozitarea celor 200 de lei din salariul minim.

21 de elevi şi studenți care provin din medii defavorizate, dar care au obținut rezultate foarte bune la învățătură vor primi burse de merit din partea Academiei Române. "Au povești de viaţă impresionante, pe care le trăiesc cu discreție şi decență", spun inițiatorii acestui program. 

Senatorul Robert Cazanciuc prezintă sâmbătă un pachet de măsuri propus forului de conducere PSD și care îi vizează pe cei care fac trafic sau consumă droguri, printre care măriri de pedepse, dar și incriminarea unor fapte care favorizează traficul și consumul de droguri, dotarea poliției cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor sau dotarea Poștei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România. 

Potrivit CFR,  începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, iar pentru studenţi acestea vor fi disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023.

Salarii mai mari în România! Vor creşte începând din 2024. Totul vine tocmai pentru a compensa măsurile de austeritate care urmează să fie introduse de către Guvernul României.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) va da startul ediției de toamnă a programului „Litoralul pentru toți”! Astfel, românii se pot caza în hotelurile și pensiunile clasificate din stațiunile de la Marea Neagră cu prețuri începând de la 35 de lei pe noapte.

Curtea Constituțională a admis ca din anul 2023 și jurnaliștii și militarii pensionați să poată primi indemnizația de 50% din pensie.

Joi, 31 August 2023 08:54

Impozit 1% pentru marile companii!

Impozit 1% pentru marile companii. Purtătorul de cuvânt al liberalilor a spus că forma acestei legi va fi una mult mai flexibilă.

Miercuri, 30 August 2023 02:37

Prognoza meteo ANM la început de septembrie

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru perioada 28 august - 10 septembrie. Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Canicula persistă în România! Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 28 august – 10 septembrie. Potrivit meteorologilor, canicula se va resimți în majoritatea zonelor țării până la sfârșitul lunii august, iar ulterior temperaturile vor scădea, ajungând astfel la valorile normale pentru această perioadă.

Fermierii români vor primi în acest an o subvenţie pe 50% din consumul de motorină pe anul 2022, un ajutor în plus faţă de sprijinul acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, schema de ajutor de stat urmând să fie aprobată în Guvern în următoarele două săptămâni, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Românii au primit o veste proastă după ce Comisia Europeană a cerut diminuarea subvențiilor acordate populației, pe motiv că se cheltuie prea mulți bani cu ele. În acest context, executivul analizează opțiunea de a reduce sau chiar a elimina compensarea facturilor la energie și gaze.

Meteorologii anunță că nu scăpăm de caniculă, cel puțin în ultimul weekend din luna august. Sunt prognozate temperaturi caniculare, dar și câteva furtuni. 

Miercuri, 23 August 2023 09:32

Maratonul Olteniei 2023 este SOLD OUT!

“Suntem în pragul unei noi ediții a Maratonului Olteniei și simțim deja adrenalina revederii cu sportivi amatori și de performanță, dar mai ales cu oameni pasionați de sport, responsabili față de natură și cu multă #energiepentrubine de oferit. Comunitatea locală, mai exact copiii din comunitatea vâlceană sunt beneficiarii acestei ediții #MO și ne bucurăm să-i susținem, sprijinind sistemul medical, dar și inițiative educaționale”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Elevii de gimnaziu și liceu vor primi în noul an școlar, din septembrie 2023, patru tipuri de burse: de merit, socială, tehnologică și de excelență olimpică I și II, potrivit legii Învățământului Preuniversitar. Dispar bursele de studiu și de performanță, care se acordă în prezent, dar în schimb apar bursele de excelență pentru olimpici, care pornesc de la 700 de lei pe lună și ajung la 3000 de lei. Bursa de merit va fi mai mult decât dublu față de valoarea actuală, ajungând la 450 de lei, iar cea socială crește până la 300 de lei. Se introduce bursa tehnologică în valoare de 300 de lei pentru elevii care urmează un liceu cu un astfel de profil. Și mamele minore reintegrate într-o unitate de învățământ beneficiază de o bursă lunară în cuantum de 700 de lei.

Marți, 22 August 2023 09:04

Calendarul pentru anul școlar 2023-2024

Ministerul Educației a publicat calendarul oficial pentru anul școlar 2023-2024. Spre deosebire de alți ani, elevii din învățământul preuniversitar vor întâmpina mai multe modificări neașteptate în structura organizată pe module. 

Orice absolvent de instituţie de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani va putea beneficia timp de 6 luni de indemnizaţie de şomaj dacă se află în căutarea unui job și se înregistrează ca persoană la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă de pe raza căreia domiciliază. 

Crește vârsta de pensionare până la 65 de ani! Este vorba de angajații din MAI și MApN.Se schimbă și baza de calcul, iar vechimea minimă necesară pentru pensionare este de 25 de ani. Curtea Constituțională a decis că modificările la Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, cuprinse în Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu sunt constituționale. 

Casele județene de pensii au făcut noi anunțuri în această săptămână, pentru beneficiarii de pensii. Casele județene de pensii anunță că, în luna august, au sosit noi bilete de tratament balnear.

Potrivit Ministerului Muncii, pensionarii care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor avea veniturile recalculate, iar după această analiză, ei ar putea rămâne doar cu o indemnizație socială în loc de pensie.

Într-un an de 365 de zile, cum este și 2023, resursele regenerabile ale Pământului au fost epuizate de către umanitate din ziua 214. Timpul nu poate fi dat înapoi, pentru că natura nu are un buton de reverse. Ca răspuns la această provocare, Maratonul Olteniei, un eveniment CEZ România, a creat „Sportivi Pentru Natură”, o platformă dedicată conștientizării acțiunilor pe care să le avem în vedere în calitate de sportivi și iubitori de natură.

Pagina 1 din 45

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1019228

Autentificare