Marți, 23 Mai 2023 20:08

Schimbări importante privind permisele auto! Ce maşini veţi putea conduce cu categoria B

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce schimbările planificate ale permisului de conducere au provocat un protest în rândul şoferilor în vârstă din Germania (citiţi AICI de ce), acum ar putea exista şi motive de bucurie. O inovație ar putea oferi șoferilor mai multe drepturi. În curând, aceştia vor avea voie să conducă mai multe vehicule cu permisul auto categoria B. 

După cum raportează ADAC, UE intenționează să adopte o nouă directivă privind permisul de conducere în 2023.

Drept urmare, în curând şoferilor li se va permite să conducă mai multe vehicule – deși cu o singură restricție.

Cea de-a patra directivă privind permisul de conducere este în prezent în discuție la nivelul UE. „În următorul pas, propunerile Comisiei vor merge către Parlamentul European și statele membre pentru consultare”, explică ADAC. 

„Înainte de intrarea în vigoare a modificărilor în Germania, acestea trebuie mai întâi transpuse în legislația națională. Modificările ar afecta mulți șoferi”, a declarat cel mai mare club auto din Europa. O inovație importantă este iminentă în ceea ce privește permisul de conducere categoria B. 

În prezent, șoferii cu permis de conducere clasa B pot conduce orice autovehicul care nu depăşeşte masa maximă autorizată de 3.500 kg. UE intenționează să schimbe această regulă. 

„Vehiculele care funcționează cu combustibili alternativi ar urma să poată fi conduse până la o masă totală admisă de 4.250 kg cu un permis de conducere categoria B”, potrivit ADAC. Condiția prealabilă este să fi deținut un permis de conducere categoria B timp de 2 ani. Când și dacă vor fi implementate modificările nu este încă clar.

Citit 368 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
831302

Autentificare