Vineri, 14 Iulie 2023 10:13

S-a modificat lista cu localitățile poluate din România

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este vorba despre Legea 212/2023, publicată luni în Monitorul Oficial și aplicabilă din ziua de joi, 13 iulie. Actul modifică lista cu localitățile poluate din România, ai căror locuitori pot ieși la pensie cu doi ani mai repede, fără penalizări. Sunt vizate și persoanele care locuiesc pe o rază de opt kilometri.

Acești români vor putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulți români vor putea beneficia de legea care permite reducerea vârstei de pensionare din cauza mediului poluat. Pe listă vor fi adăugate următoarele locații: Bistra și Sălciua din județul Alba, Aluniş, Arad, Cicir, Fântânele, Frumușeni, Horea, Mândruloc, Tisa Nouă, Vladimirescu din judeţul Arad, Piteşti din judeţul Argeş, Comănești din județul Bacău, Băița din județul Bihor, Codlea din judeţul Braşov și Giurgiu, municipiul de reședință al județului cu același nume.

Legea pensiilor (263/2010) stabilește că nu se aplică penalizări în cazul persoanelor din acest locații care vor să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare. În mod normal, pentru pensionarea anticipată parțială se aplică o scădere procentuală a cuantumului pensiei.

CNPP a publicat noi date referitoare la numărul pensionarilor înregistrat la finalul lunii trecute

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a venit anterior cu noi date în ceea ce privește numărul înregistrat la finalul lunii iunie 2023. Potrivit datelor, la finalul lunii trecute au existat 4.766.578 de pensionari.

Numărul a fost mai mic cu 914 persoane față de luna mai a acestui an. De asemenea, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a mai precizat și că pensia medie a fost în valoare de 1.963 de lei. 

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a mai precizat că printre acești pensionari s-au numărat și cei care au avut perioade lucrate în agricultură. Vorbim aici despre un număr de 669.680 de persoane care aveau perioade lucrate în agricultură. Pentru ei, pensia media a fost de 565 de lei.

În datele publicate în cursul zilei de miercuri, 12 iulie, CNPP mai spune că un număr de 3.813.438 persoane din totalul de 4.766.578 s-a pensionat la limita de vârstă. Dintre cei 3.813.438 de persoane 2.193.230 femei erau femei, iar restul bărbați. Pentru aceștia, pensia medie a fost de 2.188 de lei.

Citit 430 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
831330

Autentificare