Sâmbătă, 20 Mai 2023 17:06

Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Specialiștii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale în perioada următoare, ploile fiind prezente doar în anumite zone ale țării. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice și centrale. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în nord-vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice, estice, sud-estice și la munte, dar și local deficitare în extremitatea de nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și la munte, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Europa, lovită de furtuni violente și căldură ucigătoare, cum va fi afectată România

Primele estimări privind vara anului 2023 au fost realizate de specialiști. Veștile nu sunt îmbucurătoare: vin luni toride în Europa, cu fenomene extreme. Și România va fi afectată de temperaturi peste medie. Datele arată că vor apărea şi ploi sau vijelii mai ales în sudul continentului.

Meteorologii avertizează că valurile de caldură vor fi cauzate și de o posibilă intensificare a fenomenenului El Niño. Vremea instabilă va ţine până la jumătatea lunii iulie.

În timpul fenomenului El Nino, vânturile care bat spre vest de-a lungul Ecuatorului scad în intensitate şi apa caldă a mării este împinsă spre est, generând temperaturi mai mari la suprafaţa oceanului, relatează observatornews.ro "El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global

Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple", a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

Citit 712 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 17:08

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906420

Autentificare