Vineri, 23 Septembrie 2022 10:16

O nouă mărire a pensiilor și a salariilor din 2023

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul ședinței de guvern de miercuri, Nicolae Ciucă a punctat faptul că guvernanții români și-au asumat să vina cu proiectul de buget în luna octombrie, că vor identifica resursele bugetare necesare pentru mărirea pensiilor și a salariilor în 2023, protejând, astfel, populația vulnerabilă din România.

„Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura, de asemenea, că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile”, a declarat, miercuri după-amiază, premierul României. 

Vă amintim că marți, 20 septembrie 2022, Florin Cîţu, fostul ministru de Finanţe, a spus că pensiile pot creşte, fără probleme, chiar şi cu 15% în 2023 şi nu se va depăşi celebra ţintă de 9,4% din PIB asumată în cadrul PNRR (Planul Național pentru Redresare și Reziliență). 

Vă amintim că, în prezent, PSD îşi doreşte majorarea pensiilor cu 10% şi creşterea salariului minim la 3.000 de lei.

Potrivit spuselor sale, există spaţiu de manevră în PNRR pentru această creştere, însă PSD-ul îi lipsește „apetitul pentru reformă”. Florin Cîţu i-a îndemnat pe social-democraţi să nu mai cheltuiască banii cu deplasări la Bruxelles şi să treacă la muncă, având în vedere că legea care taie pensiile speciale trebuie să fie gata peste câteva luni, iar reforma pensiilor trebuie să intre în vigoare până la finalul lunii martie 2023.

Citit 870 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
922888

Autentificare