Joi, 18 Mai 2023 17:22

O nouă lege privind asigurarea obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale, promulgată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Klaus Iohannis a promulgat la sfârșitul săptămânii trecute noua lege privind asigurarea obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale (PAD). Reglementările sunt aplicate din noiembrie și arată că poliţa se scumpeşte, iar locuinţele nu vor mai putea fi vândute fără asigurare obligatorie.

De asemenea, actul normativ introduce posibilitatea ca polița să fie încheiată multianual, pe 20-30 de ani, ca aceasta să poată fi achiziționată și prin broker sau de la primăria unde este înregistrată fiscal locuința. Totodată, polița se scumpește, astfel că valoarea ei crește de la 100 la 130 de lei pe an, pentru locuințele din materiale moderne (tip A) și rămâne tot 50 de lei pe an pentru cele din chirpici și alte materiale mai puțin rezistente (tip B).

Trebuie menționat că poliţa de asigurare nu va mai fi calculată în euro, pentru a proteja românii de inflație. În schimb, despăgubirile vor fi calculate tot în lei.
Suma maximă pe care o pot primi proprietarii din prima categorie (tip A) pentru pierderi totale este de 100.000 de lei, iar pentru cei din cea de-a doua categorie (tip B) este 50.000 de lei.

Citit 837 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920152

Autentificare