Marți, 23 Mai 2023 09:17

Distribuție Oltenia și-a ales cei mai buni profesioniști în cadrul etapei pe companie a Trofeului Electricianului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Distribuție Oltenia a reluat tradiția celei mai râvnite competiții din domeniul energetic, Trofeul Electricianului, derulând în perioada 17 – 18 mai, etapa pe companie și în paralel concursul dedicat elevilor Ucenic Electrician. 

75 de electricieni și ingineri Distribuție Oltenia și-au măsurat cunoștințele teoretice și abiliățile practice în cadrul a 5 probe de concurs, în etapa pe companie: 

Electrician exploatare stații;

Electrician PRAM;

Electrician Exploatare Rețele de Distribuție MT și JT;

Electrician Măsură și verificare grupuri de măsură;

Dispecer.

Locurile 1, 2 și 3 au fost cucerite de către 15 dintre cei mai buni profesioniști Distribuție Oltenia.

Trofeul Electricianului reprezintă cea mai importantă competiție profesională la care participă electricieni din toate companiile de distribuție a energiei electrice din România.

Evenimentul are o lungă tradiție, însă a rămas în atenția angajaților ca o oportunitate în care își pot măsura talentul și priceperea și o bună ocazie de a-ți cunoaște mai bine colegii din întreaga țară și de a învăța din experiența acestora la etapa națională.

“Suntem bucuroși să reluăm Trofeului Electricianului, o competiție căreia i-am simțit lipsa în timpul pandemiei și pe care o abordăm de fiecare dată cu mult entuziasm și responsabilitate. Electricienii și inginerii noștri au venit pregătiți și dornici să ajungă în etapele superioare ale competiției. Ucenicii Electricieni au fost și ei implicați în propria lor competiție, într-un mediu tehnologizat și digitalizat. Îi felicit pe toți participanții.”, a declarat Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

În competiția dedicată Ucenicilor, 15 dintre ei s-au clasat pe primele locuri la etapele locale și astfel și-au câștigat locul la etapa regională a Trofeului Ucenicului Electrician, competiție pe care Distribuție Oltenia o organizează încă din 2018. 

Elevii claselor a-X-a de la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceul Tehnic Astra Pitești, Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin și Liceul Ferdinand 1 Râmnicu Vâlcea au avut de trecut proba teroretică și cea practică care a inclus realizarea de circuite de curent continuu, calcule și mărimi electrice. 

Probele practice s-au derulat în cadrul stației de transformare 110/ 20 kV DIF Craiova, în scopul creării unei experiențe cât mai veridice pentru Ucenici. 

Subiectele competiției au fost realizate de mentorii Distribuție Oltenia împreună cu profesorii coordonatori din fiecare liceu, în funcție de curricula școlară. 

Primele 3 locuri la Trofeul Ucenicului Electrician au fost ocupate de elevi de la Liceul Tehnic Astra Pitești, care s-au bucurat de competiție și de premii. 

“A fost foarte interesant. Nu mă așteptam la un număr atât de mare de participanți. Mi-a plăcut că s-a ținut concursul într-o stație de transformare; iar ceremonia de premii a fost impresionantă. Am avut emoții. În cadrul proectului Ucenic Electrician am învățat să fiu ambițios, dar și cât de important e să-ți și placă ce să faci și să fii pasionat.” – a declarat Moise Valentin-Mihai, elev la Liceul Astra Pitești și câștigătorul locului I la Trofeul Ucenicului Electrician 2023. 

Citit 859 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905575

Autentificare