Marți, 16 Mai 2023 07:49

ANM: Un ciclon puternic lovește România, Cod galben anunțat!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un ciclon format în zona Mării Mediterane va aduce precipitații în Europa, inclusiv în România, conform prognozelor meteorologice. Astfel, potrivit meteorologilor, ploile sunt așteptate să înceapă în țara noastră de săptămâna aceasta. În mod obișnuit, cicloanele mediteraneene apar o dată la 2-3 ani, de-a lungul coastelor Greciei, Italiei, Sardiniei, Maltei și Algeriei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică seara o atenționare nowcasting pentru mai multe zone ale țării. În județul Caraș-Severin se vor produce intensificări locale ale vântului, cu rafale care vor atinge viteze de 55-65 km/h. Viteza vântului va crește până la 80-90 km/h în zonele situate la altitudini de peste 1.800 de metri.

O altă avertizare nowcasting a fost emisă pentru zona județului Sibiu, care include localitățile Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Sadu și Boița. Aici se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-65 km/h la rafală. Efectele ciclonului format în zona Mării Mediterane se vor resimți și în România, unde se anunță ploi pentru săptămâna viitoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citit 698 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920402

Autentificare