Luni, 07 Ianuarie 2019 21:39

NEPĂSAREA OAMENILOR: la nivel naţional.

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Treaba e că aşa cum ne prefacem noi că ne pasă, aşa se preface şi viaţa că ne dă. Nu numai oamenii sunt oglinzile noastre, ci şi lumea în care trăim. Lumea exterioară este o reflectare perfectă a ceea ce este în noi. Noi, ca o grămadă de oameni, reprezentăm lumea în care trăim, ţara asta. Degeaba nu ne place. Ne plângem tot timpul că alte ţări ne fac ţigani, hoţi, etc, când, de fapt, aşa ne facem singuri. Noi ne arătăm cu degetul unul pe altul și nu ne prea înghiţim: că unul e oltean, moldovean, ardelean; că unii sunt mai buni ca alţii. Dacă noi între noi nu ne suportăm, cum să ne suporte ceilalţi?

Şi totuşi spunem că nu noi suntem de vină.Treaba e că aşa cum ne prefacem noi că ne pasă, aşa se preface şi viaţa că ne dă. Nu numai oamenii sunt oglinzile noastre, ci şi lumea în care trăim. Lumea exterioară este o reflectare perfectă a ceea ce este în noi. Noi, ca o grămadă de oameni, reprezentăm lumea în care trăim, ţara asta. Degeaba nu ne place. Ne plângem tot timpul că alte ţări ne fac ţigani, hoţi, etc, când, de fapt, aşa ne facem singuri. Noi ne arătăm cu degetul unul pe altul și nu ne prea înghiţim: că unul e oltean, moldovean, ardelean; că unii sunt mai buni ca alţii. Dacă noi între noi nu ne suportăm, cum să ne suporte ceilalţi?

Şi totuşi spunem că nu noi suntem de vină.

REZOLVĂRI:

-crearea unei campanii de conştientizare a   nepăsării noastre şi urmările ei;

-introducerea temelor legate de urmările nepăsării în şcoli, deoarece dacă de mici, elevii îşi creează o anumită gândire, când vor deveni adulţi, vor avea altă pespectivă asupra a tot ce îi înconjoară;

-oamenii au nevoie să înţeleagă că totul pleacă de la fiecare în parte. Nimeni nu face nimic pentru că mereu apare gândul că poate altul nu o să facă la fel, deci de ce să fiu eu prost? Poate celălalt nu a observat acea hârtie pe jos. De ce să fii ca restul lumii? De ce să te prefaci că nu ai văzut?! Azi e o bucăţică de hârtie, însă în ani vor fi milioane şi atunci va fi prea târziu. Făcând curat în locurile în care stai, pe unde te plimbi, ai grijă de viaţa ta pentru că toate efectele negative se propulsează, de fapt, asupra oamenilor; 

-copiii trebuie învăţaţi de mici să preţuiască ce e în jurul lor deoarece este greu să schimbi un om.

Irimia Maria Mihaela Daria, Cercul de Relații Internaționale de la Palatul Copiilor din Dr.Tr Severin  ( clasa a X a, Colegiul Național “Gheorghe Titeica” 

Citit 1726 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 19:46

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
881813

Autentificare