Miercuri, 27 Februarie 2019 02:00

Legumele și fructele - ce este bine de ştiut!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1. VARZA Îndepărtând frunzele superioare și ciocanul  de varză, veți elimina    din aceasta o parte bună din nitrați.

2. CARTOFUL Nitrații se acumulează imediat sub coaja și  în mijlocul cartofului.Unica soluție de a scăpa de nitrați este să  aruncați apa în care au  fiert cartofii.

3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII, VINETELE Castraveții ecologici puri trebuie să fie de  culoare verzuie  deschisă. Dacă însă sunt de culoare verde  închisă, atunci cu siguranță  s-au utilizat nitrați la creșterea lor.Primii dovlecei și vinete trebuie curățite de  coajă. De asemenea,  trebuie îndepărtat cotorul, acesta este cea mai  infectată parte a lor.

4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL, MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI Verdeața absoarbe destul de activ nitrații, iar  înainte de a fi  consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin  de o oră și clătită bine.

5. ROȘIILE Cu cât coaja lor este mai groasă, cu atât mai  multe chimicale conțin.Niciodată nu cumpărați roșii de culoare  portocalie-roșie. Nervurile  groase și pulpa de culoare albă din interiorul acestora este un semn  al nitraților. Dacă  totuși ați cumpărat astfel de roșii,  țineți-le în apă rece timp de o  oră înainte să le consumați.

6. SFECLA, MORCOVUL ȘI RIDICHEA În aceste legume marea parte a nitraților este  concentrată pe capete:lângă frunze și înspre coadă. Aceste părți  trebuie neapărat  îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați  sfecla cu codița  răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1  cm din codiță, iar  partea verde trebuie îndepărtată  în  totalitate.

7. STRUGURII Pentru păstrarea acestora timp îndelungat ei  sunt tratați cu  fungicide. Tot ce este necesar să  faceți  este să-i spălați bine sub jet de apă.

8. PEPENELE VERDE Nu cumpărați niciodată un pepene verde tăiat  în jumătate și înfășurat  în folie alimentară. Suprafața acestuia este un  mediu favorabil  apariției și înmulțirii bacteriilor șimicroorganismelor. Dacă  pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie  atunci el a fostcrescut cu nitrați. Puteți face un mic test:Puneți într-un pahar cu  apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține  nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu  conține nitrați.

9. PERELE ȘI MERELE Înainte să le cumpărați, încercați să le  atingeți. Dacă sunt  lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT), pentru un timp mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și  în USA acesta este  interzis din cauza efectelor sale cancerigene și  alergice asupra  organismului. Aceste fructe trebuie curățate de  coajă.

10.  NOTĂ Cele mai “dăunătoare” fructe sunt cele  importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt.Motivul: solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea unor roade bogate sunt folosite multe îngrășămintele chimice.Sperăm ca aceste sfaturi să vă fie de ajutor și să consumați, pe cât  posibil, fructele şi legumele 100% BIO.

Citit 1513 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 22:55
Mai multe din această categorie: « Amorţeală, amorţirea degetelor Anorexie »

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
947145

Autentificare