Știri regionale

Guvernul a aprobat ieri acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 550.200 lei pentru sprijinirea a 147 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. 
Din suma totală alocată, s-a dispus acordarea a 421.800 lei pentru 120 familii şi persoane singure din Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta în şedinţa de Guvern trei acte normative pentru demararea unor lucrări de infrastructură, printre care şi hotărârea privind procedurile de expropriere pentru drumul expres Craiova-Piteşti.

Joi, 11 Aprilie 2019 03:00

After-school inovator

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la un after-school inovator sunt aşteptaţi la Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială (Center of Learning Assistence for School and Society – CLASS), din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford – CRAF, inaugurat luna trecută.

Miercuri, 10 Aprilie 2019 03:00

Primăria Craiova va cumpăra autobuze noi

Primăria Craiova anunţă lansarea licitaţiei pentru achiziţia de autobuze noi. 35 ar trebui să fie, dar Primăria se mulţumeşte şi cu “aproximativ”. Ce înseamnă acest “aproximativ”, nu ştim. Putem să presupunem că cel care le va vinde va putea să ofere Primăriei 34 autobuze sau 36 autobuze, sau 35 fără două roţi la unul dintre ele.

Raluca Manea, decan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM): ,,Așteptăm studenți din Gorj la această facultate unică în țară, cu mențiunea că viitorii absolvenți nu vor rămâne șomeri, această profesie fiind destul de căutată, inginerii de îmbunătățiri funciare fiind la vârsta pensionării la mai multe agenții din țară. Universitatea asigură, de asemenea, locuri în cămine pentru toată lumea, cu condiții foarte bune, cu spații de agrement, terenuri de sport și cantină. Valoarea burselor este destul de mare, iar instituția noastră chiar încurajează învățătura!”

Marți, 09 Aprilie 2019 03:00

Ce preț va avea carnea de miel în Gorj

Oierii fac pregătiri pentru sărbătorile pascale. Miei sunt mulți și mari, dar prețul va rămâne aproape același ca și anul trecut, din calculele crescătorilor de ovine. În jur de 20-25 de lei va fi un kilogram de carne. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj au anunțat că mieii vor fi sacrificați în trei centre în preajma sărbătorilor.

Începând cu luna aprilie 2019, a devenit obligatorie achitarea contravalorii taxei de parcare, ce conferă dreptul proprietarilor/utilizatorilor de autovehicule de a parca pe proprietatea publică/privată a municipiului Craiova. În acest sens, în perioada 08 – 14.04.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației, vor efectua activități de prevenire, prin care vor aduce la cunoștința proprietarilor/utilizatorilor de autovehicule, obligațiile pe care le au pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova.

Doljenii care au terenuri pe traseul viitorului drum expres Craiova-Piteşti vor fi despăgubiţi. Guvernul dă aproape 4 milioane lei pentru expropriaţii din zona primului tronson al șoselei.

Joi, 04 Aprilie 2019 03:00

Un nou model Ford produs la Craiova

Ford Puma este un SUV care îmbină un design exterior extraordinar, cu o flexibilitate ce oferă cea mai mare capacitate a portbagajului din segment și cu tehnologia de propulsie mild-hybrid de 48 de volți, anunţă reprezentanţii companiei, potrivit cărora, Puma va intra în vânzare la finalul acestui an și va fi produs în condiții excepționale de calitate și profesionalism la uzina Ford din Craiova, în urma unei investiții începute în anul 2008, care astăzi totalizează aproape 1.5 miliarde de euro.

Olguţa Vasilescu a declarat, luni, că este jenant pentru Poliţia Română să dea pe surse informaţia că i-a fost suspendat permisul de conducere lui Claudiu Manda, pentru că a condus cu viteză. Ea a precizat că era şi ea în maşină şi au plecat mai târziu din Craiova.

Pagina 1 din 10

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1019259

Autentificare