Drobeta-Turnu-Severin

Pentru prima data in lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din varful unei turbine eoliene. Alex Parker, un tanar DJ roman, a mixat de la inaltimea de 100 de metri, pe o turbina din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa. Evenimentul a avut loc in parcul eolian CEZ si marcheaza atat colaborarea cu festivalul Neversea, cat si inceputul unui parteneriat „verde” intre festival si Grupul CEZ.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș - ITPF Timișoara au descoperit în bagajele personale ale unui bărbat cantitatea de 2.150 pachete cu ţigări fără marcaje fiscale.

În data de 14.05.2019, ora 15.00, poliţiştii de frontieră din Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș au organizat și desfășurat în zona de competenţă o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în autogara din Timișoara, într-un mijloc de transport național care circulă pe relația Oradea – Timișoara, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean român, A.S., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor, care transporta mai multe bagaje.
În urma controlului efectuat asupra bagajelor, a fost descoperită cantitatea totală de 2.150 pachete cu ţigări, fără marcaje fiscale sau marcate necorespunzător.
Persoana în cauză a declarat că intenţiona să valorifice ţigările pe piața de desfacere din Timișoara.
Ţigările, în valoare totală estimată de 27.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Vineri, 17 Mai 2019 03:00

Şi tu poți deveni salvator!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinţi recrutează candidați care doresc să urmeze cursurile instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, pentru a deveni pompieri.

Pentru Facultatea de Pompieri sunt scoase la concurs, în acest an, 50 de locuri, iar la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești sunt disponibile 300 de locuri.

În funcţie de locurile scoase la concurs, tinerii, băieţi şi fete, care au domiciliul în județul Mehedinţi și doresc să urmeze o carieră militară, pot depune cereri de înscriere la sediul inspectoratului, până la data de 24 mai, pentru cei care doresc să urmeze Facultatea de Pompieri și până la data de 15 noiembrie, pentru cei care doresc să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Detalii privind procedura admiterii și repartizarea locurilor pe instituții și unități de învățământ se pot obţine accesând: Broșură admitere: https://bit.ly/2Vg4DGS, https://bit.ly/2LyFJCM sau prin intermediul structurii de resurse umane, existentă la nivelul inspectoratului nostru.

” Bucătăria - gastronomia care ne fascinează. Cinele romane, așa zisele banchete romane, aveau ritualuri pe care le regasim și în vreurile noastre și suntem fericiți să constatăm că am preluat și transmis de-a lungul acestor mulți ani care au trecut - lucruri bune, și am dezvoltat această artă.

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 58 de ani, din judeţul Mehedinţi, nu mai au voie să se apropie de familii, după ce poliţiştii au emis ordine de protecţie provizorii faţă de aceştia.
„Aceştia, pe fondul consumului de alcool, dar şi a altor aspecte ale vieţii familiale, au agresat atât verbal cât şi fizic membrii familiei.

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 22.45, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat de 40 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, despre faptul că, fiica sa minoră, Şerlău Denisa Maria, de 13 ani, a plecat de la locuinţa de domiciliu şi nu a mai revenit.

art 100519 04Vineri, 10 mai a. c. de la orele 16.00, sala de lectură a Bibliotecii județene I. G. BIBICESCU, clădirea Palatului culturii TEODOR COSTESCU Drobeta Turnu Severin, are loc lansarea volumului al V-lea din proiectul FILOVERBA. REPERE CRITICE, proiect derulat începând cu 2013, semnat de prof. Dan Șalapa.

Sunteți invitați la acest eveniment derulat sub auspiciile Bibliotecii județene
I. G. BIBICESCU în parteneriat cu Societatea cultural-artistică DUNARIS MEHEDINȚI.
Cartea a apărut la Editura SINGUR, director, Ștefan Doru Dăncuş, prin Agenția Literară SINGUR, director, Dan Șalapa.
Coperta - Doru VÎLCEANU

Volumul este dedicat memoriei prof. Constantin STANA.
Evenimentul este proiectat a fi transmis ON LINE, live, pe INTERNET, de o televiziune particulară.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019, un un număr de 724.801 cereri, pentru o suprafaţă de 5.884.307 hectare.

art 090519 05Vineri, 10 mai a. c. de la orele 16.00, sala de lectură a Bibliotecii județene I. G. BIBICESCU, clădirea Palatului culturii TEODOR COSTESCU Drobeta Turnu Severin, are loc lansarea volumului al V-lea din proiectul FILOVERBA. REPERE CRITICE, proiect derulat începând cu 2013, semnat de prof. Dan Șalapa.

Sunteți invitați la acest eveniment derulat sub auspiciile Bibliotecii județene
I. G. BIBICESCU în parteneriat cu Societatea cultural-artistică DUNARIS MEHEDINȚI.
Cartea a apărut la Editura SINGUR, director, Ștefan Doru Dăncuş, prin Agenția Literară SINGUR, director, Dan Șalapa.
Coperta - Doru VÎLCEANU

Volumul este dedicat memoriei prof. Constantin STANA.
Evenimentul este proiectat a fi transmis ON LINE, live, pe INTERNET, de o televiziune particulară.

În perioada aprilie-decembrie 2019 la iniţiativa inspecţiei Muncii se va desfăşura Campania naţională „Program educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE (“Asta Vreau Eu!”)

Pagina 1 din 2

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
881729

Autentificare