Joi, 28 Martie 2019 02:00

Arsura la stomac - continuare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cauze posibile

• Boala de reflux gastroesofagian

• Stenoza pilorica – îngustare a sfincterului situat între stomac şi duoden

• Ulcerul gastric şi duodenal

• Hernia hiatala - trecerea permanentă sau intermitentă a unei porţiuni a stomacului prin hiatusul diafragmatic deasupra joncţiunii eso-gastrice în torace.

• Sclerodermia – caracterizată prin creşterea producţiei de collagen în ţesuturile conjunctiv ceea ce duce la îngroşarea pielii şI afecţiuni ale vaselor sanguine şi organelor viscerale incluzând tractul gastrointestinal, inima, plămânii şi rinichii.

• Hiperaciditate

• Fumatul sau renunţarea la fumat

De asemenea, în cazul femeilor însărcinate, creşterea numărului de hormoni în asociere cu presiunea generată de fătul în creştere creează contextul propice arsurilor de la stomac. Se agravează în al treilea trimestru, dar dispar aproape întotdeauna după naştere.

Reflux de acid de la unele alimente: alcool, băuturi carbogazoase, ciocolată, citrice (portocale sau lămâi), cafea sau ceai, alimente prăjite sau grase, alimente ce conţin sucuri de tomate, usturoiul şi ceapa, menta şi alimentele picante care conţin chili sau curry.

fObezitatea este o altă cauză a pirozisului, aşa cum pot fi şi aspirina, ibuprofenul sau medicamentele antihipertensive.

Efortul fizic prin creşterea presiunii în cavitatea abdominală. 

Trebuie să mergi urgent la doctor dacă

Apare durere severă în piept, mai ales atunci când este însoţită de semne şi simptome precum dificultăţi la respiraţie, sau dureri iradiate la nivelul maxilarului sau braţului.

Citit 1556 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2019 21:43

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1019251

Autentificare