Prima pagină

Prima pagină (270)

România are un potențial energetic considerabil, o economie dinamică în curs de dezvoltare și o șansă să creeze multe locuri de muncă verzi aliniate la nevoile viitorului. Potrivit analizei, ingineri de mașini electrice, energeticieni eolieni și marini sau specialiști forestieri sunt câteva din locurile de muncă care vor crește și apărea în România în următorii 5-10 ani.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat că a finalizat procesul de evaluare şi a semnat contractul de finanţare în cadrul POIM 2014-2020 pentru Secţiunea 3C, Subsecţiunea 3C3 Biharia-Borş, parte a autostrăzii Transilvania, proiect evaluat la 193,97 milioane lei, conform Mediafax.

Deputatul Remus Borza, după eşecul Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale, punctează că scorul obţinut de candidata PSD este mai mare decât numărul de voturi obţinut de partid la alegerile parlamentare din 2016.

Plecăm de la o fumigenă lansată de ministrul Finanțelor: 4,4% deficit bugetar pe 2019. Consecințele unei atare declarații pot fi dramatice pentru România. Pe lângă deprecierea monedei naționale în raport cu principalele valute, care afectează milioane de români, riscăm o înrăutățire a ratingului de țară și o creștere a costului finanțării de pe piețele internaționale. Doar în contul dobânzilor la împrumuturi vom plăti anul acesta aproape 4 miliarde euro, în condițiile în care datoria totală externă a României se apropie de 105 miliarde euro, plecând de la 0 în anii 90. Raportat la consecințe, ministrul de Finanțe ar trebui să fie mai cumpătat în declarații.

Generații de români au gândit actul Marii Uniri. O aspirație seculară a poporului român de la unificarea Țărilor Române sub sceptrul lui Mihai Viteazul în anul 1600. Acest ideal a fost udat cu lacrimi și sânge de înaintașii noștri. Revoluția pașoptistă de la 1848, Mica Unire de la 1859 dintre Moldova și Țara Românească, Războiul de Independență din 1877 și Primul Mare Război Mondial din anii 1914-1918 au fost etape necesare ce au pregătit Marea Unire de la 1918. Iată marele proiect de țară pe care l-au urmărit, susținut și cultivat înaintașii noștri timp de secole.

Mai degrabă, e o metaforă. Matematic, e complicat să avem o nouă majoritate. Nu vor fi organizate anticipate, deci, până în decembrie 2020, suntem ținuți de votul din 2016. Atunci, a rezultat următoarea configurație în Parlament: 46% PSD, 20% PNL, 10% USR, 5,6% ALDE, 5% PMP, 5% UDMR.

Începând cu anul școlar 2021-2022, activitatea zilnică a elevilor va fi consemnată într-un catalog școlar online, potrivit unui proiect de act normativ propus pentru adoptare la Camera Deputaților. Mai exact, peste doi ani, notele și absențele elevilor din toată țara se vor înregistra, pe lângă catalogul clasic, și într-un catalog electronic.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, susține că cifrele anunțate de Ministerul de Finanțe conform cărora anul se va încheia pe un deficit de 4,3%, reprezintă un dezastru pentru economie. Năsui arată că România va intra direc în procedura de deficit excesiv, iar Comisia Europeană ne va solicita să luăm măsuri.

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, susține că partidul a ajuns într-o situație extrem de dificilă pentru că liderii din teritoriu votează după cum li se cere de la centru și astfel s-a ajuns la ”unanimitățile îngenuncheate”. Pașcu consideră că PSD trebuie să se reformeze rapid și să revină la politica de cadre prin care erau aduși profesioniști pe fiecare domeniu, nu doar clientela politică.

Pagina 1 din 20

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
89880

Autentificare