Miercuri, 15 Mai 2019 03:00

Autorităţile se preocupă de reabilitarea blocurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile din Slatina se preocupă de reabilitarea blocurilor din oraş. Vorbim despre reabilitare termică. Anul acesta se vor face lucrări la 58 de blocuri, după ce în ultimii trei ani au fost reabilitate 103.
În oraş mai sunt 248 de blocuri care ar trebui anvelopate, iar autorităţile pregătesc documentaţia în acest sens.

„Avem un proiect mare, pentru 4 ani de zile. Vrem să facem un contract cadru pentru anveloparea tuturor blocurilor din oraș. În 2-3 săptămâni o să scoatem în licitație acest contract cadru care cuprinde 248 de blocuri”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.Reamintim că în Slatina autorităţile locale au un proiect şi pentru înlocuirea tuturor lifturilor vechi.

Primăria Slatina a trimis deja la expertizare ISCIR documentația a 50 de ascensoare, iar după aceasta va fi demarată licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările. Autoritatea locală a alocat 10 milioane de lei pentru modernizarea celor 90 de lifturi din oraș.
În proiect s-au înscris deja mai multe asociații de proprietari, cu un număr total de 60 de ascensoare care trebuie modernizate.

Primăriei au precizat că, potrivit legislației, numai blocurile înscrise în asociații de proprietari pot beneficia de înlocuirea gratuită a lifturilor. Drept urmare, cei care nu au făcut-o încă sunt aşteptaţi în continuare la Direcţia de Administrare a Patrimoniului.
„Am găsit soluția prin care să înlocuim lifturile de la blocuri, dar nu le putem înlocui dacă nu suntem într-o asociație de locatari. Interesați-vă, noi vă stăm la dispoziție și la primărie și la Patrimoniu și pe canalele de comunicare social media cu tot ce trebuie. Nu rămâne decât ca dumneavoastră să luați legătura cu noi sau cu asociațiile de proprietari, depuneți cereri și noi să vă rezolvăm problemele”, a afirmat Emil Moț, primarul Slatinei, se arată într-un material emis de jurnalul olteniei.

Citit 1522 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905300

Autentificare