Marți, 14 Mai 2019 03:00

Medalii obținute la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (#EUSO)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

art140519 03Elevii din echipele României au obținut 6️⃣ medalii de argint la a XVII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (#EUSO), desfăşurată în perioada 4 - 11 mai, în Portugalia (Almada).

Cei șase olimpici premiați sunt:

  • Mihnea Nastai (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare)
  • Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București)
  • Mircea Raul Bodrogean (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) - echipa A
  • Mălina Elena Constantinescu (Colegiul Național din Iași
  • Gheorghe Găitan (Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Suceava)
  • Neculau Octavian (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) - echipa B.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din București, Stefan Theodor Tomas (conducătorul delegației și mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universității din București, Georgiana Duță-Cornescu (mentor pentru biologie) și Ion Toma (mentor pentru fizică), profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat și felicitat delegația României, la întoarcerea în țară, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, pentru rezultatele obținute.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu un caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Ediţia din acest an a reu nit 50 de echipe din 24 de țări, se arată într-un raport emis de MEN - facebook.

Citit 749 ori