Sâmbătă, 11 Mai 2019 03:00

Toate finalistele din Liga Campionilor și Europa League sunt dintr-o țară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima oară în istoria competițiilor europene intercluburi, de când sunt doar două turnee, Liga Campionilor și Europa League, toate finalistele sunt din aceeași țară, Anglia: Liverpool, Tottenham, Arsenal și Chelsea. De asemenea, este prima dată când două competiții europene au finaliste dintr-o sigură țară.

Liverpool și Tottenham se vor lupta pentru câștigarea trofeului în cea mai importantă competiție, Liga Campionilor, iar Arsenal și Chelsea își vor disputa supremația în Europa League.

De-a lungul istoriei competițiilor europene la nivel de club s-a mai întâmplat de două ori ca o țară să dea patru finaliste. Pe atunci erau trei turnee: Cupa Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor), Cupa UEFA (actuala Europa League) și Cupa Cupelor (competiție rezervată câștigătoarelor cupelor naționale și care a fost desființată).

Spania și Italia au mai dat patru finaliste
Prima oară când o țară a avut patru finaliste în competițiile europene s-a întâmplat în sezonul 1961-1962, când Spania a fost perfomera. Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid și Valencia au jucat cu trofeul pe masă. Barcelona și Valencia s-au luptat pentru câștigarea Cupei Orașelor Târguri, cum era denumită atunci Cupa UEFA, Real Madrid a disputat ultimul act din Cupa Campionilor Europeni, iar Atletico Madrid, pe cel din Cupa Cupelor.

A doua oară în 1989-1990, Italia a dat tot patru finaliste: Fiorentina, AC Milan, Juventus și Sampdoria. AC Milan a cucerit Cupa Campionilor Europeni, Fiorentina și Juventus și-au disputat trofeul în Cupa UEFA, iar Sampdoria a câștigat Cupa Cupelor.

Citit 1266 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920533

Autentificare