Imprimă această pagină
Joi, 07 Februarie 2019 18:31

Doi pescari români au depăşit șenalul navigabil al Dunării, intrând în apele teritoriale sârbe

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, județul Caraș Severin, au depistat doi pescari, cetăţeni români, aflaţi în două bărci, care au trecut frontiera în apele teritoriale sârbe.Recomandăm cetățenilor care desfășoară activități de pescuit/agrement în fluvial Dunărea, să fie atenţi şi să nu depășească mijlocul șenalului navigabil al fluviului deoarece constituie infracțiune de trecere ilegală a frontierei de stat. 

În data de 05.02.2019, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca - I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe fluviul Dunărea pe direcția kilometrului fluvial 1029, două ambarcațiuni pescărești, fiecare cu câte o persoană, care se deplasau dinspre apele teritoriale sârbe către cele românești. 

Imediat, polițiștii de frontieră au ajuns la fața locului cu o ambarcațiune din dotare, iar apoi au condus cele două persoane la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi pescari sunt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Caraș Severin, în vârstă de 37 respectiv 50 de ani. Bărbaţii au declarat că nu ştiau că au trecut ilegal frontiera în Serbia, ei dorind doar să pescuiască.

Recomandăm cetățenilor români care desfășoară activități de pescuit/agrement în fluvial Dunărea, să fie atenţi şi să nu depășească mijlocul șenalului navigabil al fluviului deoarece constituie infracțiune de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citit 1488 ori