Imprimă această pagină
Joi, 31 Ianuarie 2019 20:00

Autoturisme second hand. Peste 300 de maşini cumpărate din spaţiul intracomunitar, nedeclarate.

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Poliţiştii fac şase percheziţii, joi dimineaţa, în Bucureşti şi în Argeş la persoane bănuite de evaziune fiscală, după ce ar fi cumpărat 300 de maşini din spaţiul intracomunitar,apoi le-ar fi vândut în România, fără înregistrarea în contabilitate. Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 5 milioane lei.

Potrivit IGPR, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române efectuează 6 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscal”, arată IGPR.
Poliţiştii vor pune în aplicare şapte mandate de aducere.Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul specialiştilor criminalişti şi al poliţiştilor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Sursa citată precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,2 milioane lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

Citit 1400 ori