Marți, 28 Decembrie 2021 10:08

Un nou tip de marcaj pe certificatele de vaccinare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Certificate digitale Covid vor avea un nou tip de marcaj, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), după ce a fost introdusă diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și cele emise în urma unei doze de rapel. 

STS precizează că a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

Noul cadru de reglementare european va asigura, unitar în toate țările, diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze

 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică. 

Începând cu data de 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel.

Cei vaccinați cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) sunt sfătuiți să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1. 

Până la data de 24 decembrie, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro dezvoltată de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Citit 805 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905652

Autentificare