Joi, 10 Martie 2022 21:54

Un nou proiect de lege pentru pensionari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputații au adoptat azi un proiect de lege ce-i vizează pe pensionari, mai exact despre decizia de pensionare a angajatului. Proiectul de lege vine să completeze art.106 din Legea nr.263/2010 cu un nou alineat și prevede o obligație pentru casele teritoriale de pensii.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia Casele teritoriale de pensii vor fi obligate să informeze angajatorul în privinţa deciziei de pensionare a angajatului.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art.106 din Legea nr.263/2010 cu un nou alineat, alin.(5), urmărindu-se instituirea, pentru casele teritoriale de pensii, a obligaţiei de a comunica angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pentru pensionarea anticipată sau anticipată parţial ori pentru invaliditate a angajatului său. 

Potrivit textului adoptat, „casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parţiale sau de invaliditate”. „Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”, mai prevede proiectul.

Citit 784 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
918655

Autentificare