Marți, 07 Septembrie 2021 11:49

Se pregatește legea care interzice tăierea gazelor și curentului pentru neplată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Economică, Industrii și Servicii a Senatului a votat pentru modificarea OUG-ului prin care Guvernul a abrogat măsura de interzicere a deconectării sau debranșării tuturor consumatorilor de energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă. Astfel, se propune, într-un amendament, ca întreruperea furnizării să continue să fie interzisă în cazul consumatorilor vulnerabili.

„Pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor către toți consumatorii vulnerabili. În categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează următoarele categorii de persoane: consumatorii vulnerabili din motive de venit, consumatorii vulnerabili din motive de sănătate și consumatorii vulnerabili izolați față de sursele de energie. 

În situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale pot efectua operațiunea până la încetarea stării de alertă dacă beneficiarii nu se încadrează în categoria consumatorilor vulnerabili”, se precizează în proiectul de act normativ, citat de profit.ro.

Potrivit proiectului, în categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit se încadrează familiile cu venit mediu net lunar pe membru de familie de cel mult 810 lei/persoană și persoanele singure cu venit mediu net lunar de cel mult 1.445 lei. 

Amendamentul încadrează consumatorii vulnerabili în aceleași categorii precum proiectul inițiat de Guvern al Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Acesta a fost adoptat de Senat în mai și se află în prezent în procedură la Camera Deputaților, termenul de depunere a raportului pe fond fiind 8 septembrie, scrie sursa citată.

Citit 879 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905690

Autentificare