Imprimă această pagină
Marți, 27 Septembrie 2022 08:09

România și alte două state europene trebuie să intre în Spațiului Schengen în viitorul apropiat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a transmis duminică, 25 septembrie 2022, că România și alte două state europene trebuie să intre în Spațiului Schengen în viitorul apropiat. „

Locul lor este în Spațiul Schengen”, a spus Manfred Weber. Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat, duminică seară, că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc deja toate condițiile necesare pentru a adera la Spațiul Schengen, cu toate acestea, ele încă așteaptă ca Consiliul Uniunii Europene să adopte o decizie finală.

„Sunt sigur că cu un guvern PPE la Sofia, vom recăpăta și controlul asupra frontierelor externe, asupra problemelor legate de migrație, așa cum era înainte. Bulgaria, Croația și România îndeplinesc condițiile necesare pentru a adera la spațiul Schengen și încă așteaptă ca decizia de aderare să fie adoptată în cadrul Consiliului. Locul lor este în spațiul Schengen. Aveți sprijinul deplin al PPE”, a transmis, duminică seară, Manfred Weber, în cadrul unei vizite oficiale la partidul politic GERB din Sofia (Bulgaria), relatează G4Media.ro. Vă amintim că, zilele trecute, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit despre modul în care ar putea fi realizată aderarea României la Spațiul Schengen. Potrivit spuselor sale, țara noastră este foarte aproape să își îndeplinească acest scop.

„Aderarea la spațiul Schengen a devenit un obiectiv tangibil, pe măsură ce trece timpul. Ne apropiem, cred, de atingerea acestui posibil deziderat”, a spus europarlamentarul PSD, într-un interviu acordat pentru Profit News TV.El a adăugat că mai mulţi eurodeputaţi și-au propus un vot în decembrie 2022 în şedinţa Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne. În cazul în care nu va exista vreo situație imprevizibilă, iar anumite state europene nu vor mai fi reticente, există șanse ca în decembrie 2022 țara noastră să primească votul pozitiv, iar intrarea în Spațiul Schengen să se realizeze în 2023.

Citit 868 ori