Miercuri, 29 Decembrie 2021 06:15

Prognoza meteorologilor: vremea se va încălzi uşor în toată ţara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de pre- cipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022, trans- mite Agerpres.

În Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vre- mea va intra într-un proces de încălzire trep- tată, astfel încât, în perioada 28 decembrie - 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valo- rile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 - 9 ianuarie. O evoluţie termică similară o vor avea şi va- lorile nocturne, astfel că media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ul- terior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul inter- valului (9 ianuarie).

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 - 30 decembrie şi în intervalul 2- 9 ianuarie.

În Transilvania, în primele zile ale interva- lului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulteri- or, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valori- le din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, mi- nimele urmând a coborî spre minus 6- minus 5 grade, în 8 şi 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 - 31 decembrie şi 3 -9 ianuarie.

Cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie - 3 ianuarie, tempe- raturile maxime vor avea o tendinţă de creşte- re în Dobrogea, de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale interva- lului până spre medii de 2-3 grade în perioada 1 - 6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie.

În Muntenia, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 - 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 şi 4 ianua- rie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 - 9 ianuarie, media maxime- lor va fi de 4 - 5 grade.

Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 - 4 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scăde- re spre minus 4 - minus 3 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 şi 30 de- cembrie şi ulterior din 4 ianuarie.

Şi în Oltenia, în prima zi a intervalului, valo- rile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor creşte până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 - 9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

În perioada 27 - 30 decembrie, minimele nu vor varia, urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendinţa este de creştere uşoară spre 2 grade, valoare ce va fi atinsă în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ia- nuarie, minimele vor coborî până spre minus 3- minus 2 grade la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie şi va creşte înce- pând din 5 ianuarie.

La munte, în perioada 27 -31 decembrie, me- dia temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre minus 3 - minus 2 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Citit 865 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Decembrie 2021 18:20

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920255

Autentificare