Imprimă această pagină
Joi, 22 Septembrie 2022 05:36

Prognoza ANM: Se încălzește vremea în perioada următoare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima zăpadă a căzut deja în România în acest weekend. A nins în stațiunea Vlădeasa din Munții Apuseni, dar şi pe Transalpina, între staţiunile Novaci şi Rânca.

A nins și în județul Argeș, pe Drumul Național 18, cel care face legătura între Maramureș și Suceava, aici fiind folosite deja utilajele de deszăpezire și material antiderapant. În județul Argeș, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar temperaturile au scăzut până la minus 4 grade Celsius.

Cu toate acestea, de săptămâna viitoare vremea se încălzește din nou potrivit meteorologilor ANM.

În următoarea perioadă vremea va fi oscilantă, cu valori termice mai scăzute la nivelul întregii ţări, până pe data de 24 septembrie, şi o perioadă cu temperaturi în creştere din 25 septembrie. De asemenea, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. 

Cum va fi vremea în perioada următoare

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat prognoza meteo actualizată. 

„Într-adevăr un episod de iarnă scurt, prezent în zona ţării noastre cel puţin până vineri. În weekend vorbim de temperaturi în creştere de la o zi la alta.

Şi dacă sâmbătă este posibil să consemnăm valori de temperaturi apropiate unei zile de vară 24-25 de grade Celsius, săptămâna va debuta cu valori peste 25 grade, posibil să ne apropiem de 29-30 de grade, mai ales în extremitatea sudică a ţării, aşa cum arată informațiile în acest moment.

Până atunci în următoarele zile o vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării, acolo unde temperaturile pe parcursul zilei nu vor depăși 15-16 grade.

În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade, dar nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Vreme rece în județul Maramureș

Amintim că, drumarii au fost nevoiţi să intervină pe DN 18 în Pasul Prislop, la 1.400 de metri altitudine în Munţii Rodnei, pentru a curăţa zăpada pe drumul ce asigură legătura dintre judeţele Maramureş şi Suceva, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, vremea va fi deosebit de rece în judeţul Maramureş pentru aceasta perioadă.

Citit 786 ori