Vineri, 24 Decembrie 2021 07:04

Ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara, până duminică dimineaţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia vor fi precipitaţii, intensificări ale vântului şi polei în aproape toată ţara, începând de joi, ora 22:00, până în dimineaţa zilei de duminică, 26 decembrie.

În nordul, centrul şi vestul ţării temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ, iar cantităţile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăşi local 20-30 litri/mp şi izolat 40-50 litri/mp, cu precădere în zona deluroasă şi montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) şi în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitaţii mixte în Crişana şi pe alocuri în Banat şi sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureş şi local la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitaţiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) şi sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1.700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Citit 846 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920241

Autentificare