Vineri, 08 Aprilie 2022 09:25

Pachet de măsuri în actuala criză generată de creșterea prețurilor de consum

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderii coaliției de guvernare vor prezenta săptămâna viitoare un pachet de măsuri în actuala criză generată de creșterea prețurilor de consum. Una din măsurile discutate este amânarea ratelor la creditele personale și imobiliare pe o perioadă de 12 luni, cum a fost și in pandemie, spun surse guvernamentale pentru știripesurse.ro. Un procent de 12% din românii care au avut împrumuturi au apelat la aceasta măsura in pandemie.

Guvernul pregătește și o schemă de ajutor pentru transportatori: aceștia ar urma să deconteze 0,50 lei per litru de carburant, mai spun sursele citate.

În coaliție s-a mai discutat despre o schemă de ajutor de stat pentru firmele din agricultură, fondurile fiind destinate retehnologizării, inclusiv pentru industria de procesare a alimentelor.

Nu este exclusă o plafonare a prețurilor RCA, după ce ASF trimite o serie de analize și propuneri, mai spun surse din Guvern pentru știripesurse.ro.De asemenea, Executivul va încerca anul viitor renegocierea procentului din PIB care poate fi alocat pensiilor, pentru a face posibilă majorarea punctului de pensie.

Citit 779 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924116

Autentificare