Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:18

Impovizația aplicată devine cel mai nou instrument de dezvoltare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Impovizația aplicată devine cel mai nou instrument de dezvoltare pentru 300 de tineri din programul Ucenic Electrician

Activitățile extracurriculare și pregătirea pentru viitor continuă să facă pereche bună în programul Ucenic Electrician. La fel o demonstrează și cei 300 de elevi înscriși, care formează o echipă responsabilă și implicată de viitori profesioniști, participând la ateliere de dezvoltare personală, bazate pe 3 direcții principale:

Colaborare; 

Atitudine și încredere;

Comunicare, adaptare, flexibilitate. 

Începând din luna aprilie, am reluat atelierele de dezvoltare personală din programul Ucenic Electrician, sub o nouă formă: workshop-uri interactive de improvizație aplicată. Componenta cheie a procesului de învățare este interacțiunea dintre participanți, prin activități care unesc grupul și îi pregătesc pe tineri pentru a gestiona situații reale, în afara sălii de curs.

“În programul Ucenic Electrician, pregătim adevărați specialiști de la care să invățăm constant și care să ne inspire să luăm cele mai potrivite decizii în activitatea noastră. Aceste ateliere reprezintă modul prin care îi ghidăm pe tineri să răspundă situațiilor cu care se confruntă, să lucreze deschis împreună și să își însușească abilități esențiale pentru viitor.” - a transmis Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia. 

Ce am învățat până acum?

Unul din lucrurile esențiale pentru succesul unui tânăr este capacitatea de a lucra în echipă și de a colabora. Prima sesiune s-a concentrat pe conștientizarea și dezvoltarea unor abilități în această direcție:

Activitate: Salutul în 4 feluri

Lecția învățată: Starea noastră de spirit depinde de noi și o poate influența pe a celorlalți

Activitate: Hipnoza columbiană

Lecția învățată: E important să asculți înainte să vorbești și să ai grijă de ceilalți

Activitate: Poveste cu DA și NU

Lecția învățată: E important să spui DA provocărilor pentru a putea învăța și crește

O metoda suplimentară de a atinge excelența: atelierele The Duke of Edinburgh’s Award

În completarea atelierelor de improvizație, continuăm derularea Programului Award, oferit de Fundația The Duke of Edinburgh și susținut de partenerii Adrem și EnergoBit. Cu sprijinul Liderilor Award (profesorii și mentorii Distribuție Oltenia), elevii parcurg împreună activităţi de dezvoltare, precum:

sprijinirea unor grupuri vulnerabile prin inițiative de voluntariat

îmbunătăţirea performanţei într-un anumit sport sau activitate fizică

participarea la o experiență de aventură în aer liber.

Componenta de educație non-formală rămâne în centrul acțiunilor de formare din programul Ucenic Electrician, derulate alături de parteneri din arii diverse: Fundația Progress, Fundația The Duke of Edinburgh, Adrem sau EnergoBit. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesati: www.ucenicelectrician.ro/.

Citit 804 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2022 00:30

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905233

Autentificare