Joi, 17 Noiembrie 2022 04:05

Din ianuarie se introduce a 13-a pensie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marcel Ciolacu este vestitorul acestei propuneri care promite populației o pensie mai mare plus un ajutor one-off. La începutul acestui an, de un astfel de ajutor au beneficiat doar cei care aveau o pensie mai mică de 1600 de lei pensia, venitul total nu trebuia să depășească 2.200 de lei. Acum vor fi mult mai mulți beneficiari, spune Marcel Ciolacu, astfel că pot primi toţi cei care au pensie mai mică de 4.000 de lei, potrivit RomâniaTv. 

Cine primește ajutor?

Cetățenii cu o pensie de 2.500 de lei ar putea primi în luna ianuarie în plus 1500 de lei, pentru un total de  4000 de lei. 

Cei cu o pensie de 1.900 de lei ar urma să primească în ianuarie un ajutor de 2200 de lei, astfel că totalul va ajunge tot la 4000 de lei. „Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent.

„Eu sunt susținătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toți au contribuit, unii mai mult, alţii mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și conștienți de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății”, a punctat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citit 815 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920398

Autentificare