Prima pagină

Prima pagină (719)

Ziua Cooperării Europene este un eveniment organizat pe granițele interne și externe ale UE.

Alături de familia de programe Interreg, Interreg-IPA și Interreg-Next, Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia sărbătorește anual cooperarea teritorială europeană în luna septembrie, în jurul datei de 21.

Toți tinerii care beneficiază de pensie de urmaș trebuie să depună noi acte doveditoare ale continuării studiilor pentru a nu pierde banii acordați de stat. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) precizează că aceștia trebuie să dovedească autorităților continuitatea studiilor în cadrul unei instituții de învățământ până pe 25 septembrie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, de miercuri, până pe 28 februarie 2022, cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite", potrivit unui comunicat al APIA. 

Peste 300 de tineri au intrat astăzi în familia Ucenic Electrician din județele Argeș, Gorj, Mehedinți, Teleorman, Vâlcea și Olt 

La început de an școlar, operatorul Distribuție Oltenia rămâne aproape de generația viitorului și marchează noi momente cu #energiepentrubine în programul Ucenic Electrician:

Vești proaste pentru români! În anumite situații, proprietarii care închiriază locuințe se confruntă, la încetarea contractului cu chiriașul, cu anumite datorii la cheltuielile de întreținere. Potrivit legii, cel care răspunde pentru ele este proprietarul, care poate fi chiar executat silit de către reprezentanții asociației de proprietari pentru recuperarea lor.

Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:33

Se pregătesc noi RESTRICȚII

Accesul în spații sau evenimente publice, precum nunți, botezuri, meciuri, săli de sport, s-ar putea face doar cu certificatul de vaccinare, potrivit Antena3. Din acest weekend, accesul la evenimentele publice, precum nunți, botezuri sau înmormântări, s-ar putea face doar în baza certificatului digital de vaccinare împotriva COVID-19.

Vești bune de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)!  Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM), care s-au confruntat cu efectele crizei economice survenite în urma pandemiei de COVID-19, vor putea obține fonduri europene de până la 1 milion de euro fiecare.

Vineri, 10 Septembrie 2021 15:54

Se dau noi ajutoare financiare de la GUVERN

Consumatorii vulnerabili, adică persoanele cu venituri mici, care întâmpină probleme în acoperirea costurilor pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece, vor primi un sprijin financiar printr-o nouă lege ce va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie. Cei care vor să beneficieze de aceste ajutoare financiare pot depune până pe 15 octombrie documentele necesare la primăria localității în care stau.

Generatorii de bine continuă digitalizarea în educație și dotează pentru viitor trei unități școlare din județele Dolj, Vâlcea și Teleorman

Joi, 09 Septembrie 2021 09:58

Calendar Evaluare Națională 2022

Ministerul Educației a stabilit când va avea loc examenul de evaluare națională pentru absolvenții de clasa a opta în anul școlar 2021-2022. Prima probă, de limba română, va fi pe 14 iunie, matematica pe 16 iunie iar afișarea rezultatelor finale, după contestații, pe 30 iunie. 

Calendar Evaluare Națională 2022

Persoanele cu venituri mici, care întâmpină probleme în acoperirea integrală a costurilor pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece, pot depune până pe 15 octombrie o cerere pentru bani de la primăria localității în care stau.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că plățile APIA compensatorii, pe care fermierii români le vor încasa în perioada 2021-2022, au alocate sume foarte mari de bani. Schemele de plată, delegate de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), vor reprezenta o componentă esențială din subvențiile fermierilor și în noua Politică Agricolă Comună, începând cu 2023, atunci când vor lua forma eco-schemelor.

Comisia Economică, Industrii și Servicii a Senatului a votat pentru modificarea OUG-ului prin care Guvernul a abrogat măsura de interzicere a deconectării sau debranșării tuturor consumatorilor de energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă. Astfel, se propune, într-un amendament, ca întreruperea furnizării să continue să fie interzisă în cazul consumatorilor vulnerabili.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că are în vedere majorarea stimulentului de reinserție de la 650 la 1.500 de lei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că a fost adoptat în primă lectură proiectul de Lege privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat. Potrivit șefei Muncii, persoanele care doresc să lucreze până la 70 de ani o pot face la cerere. Mai mult, în privința bugetarilor care în acest moment primesc și pensie, și salariu, Turcan a declarat că au ca termen 30 de zile de la publicarea legii ca să aleagă fie pensia, fie salariul. 

Maratonul Olteniei 2021: #energiepentrubine în valoare de 20.382 euro dăruită de 631 de Învingători din Ținutul Maratonului și CEZ România

La finalul ediției a 9-a a Maratonului Olteniei bilanțul include 400 de participanți la cursele fizice, 231 la cele virtuale, 50 de voluntari CEZ și cel mai important, multă #energiepentrubine dăruită comunității:

Pachetele turistice pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu până la 70% de la 1 septembrie, în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, odată cu lansarea programului ''Litoralul pentru toţi'', au anunţat reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

După 1 an de pauză și o primă ediție în mediul virtual (MO 20.20), Maratonul Olteniei a revenit în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Startul Învingătorilor i-a inclus pe Ondrej Safar, CEO CEZ România, Alex Ciocan, campion multiplu la ciclism și numeroși alți iubitori de sport și fapte bune. 

Un proiect de modificare al Codului de Procedură Fiscală arată că și persoanele fizice care prestează o activitate independentă sau o profesie liberală vor fi obligate să se înscrie în Spațiul Privat Virtual. 

212 alegători determinați au luat startul azi în probele fizice de trail run ale Maratonului Olteniei 2021, donând #energiepentrubine comunității locale

Guvernul României a decis să nu susțină noul proiect de facilitare prin care firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde salariaților (părinți) 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță.

În perioada 27-28 august 2021, va avea loc evenimentul ce pune împreună două sărbători:

  • Ediția a XXII-a a Festivalului Smochinului în comuna Svinița și
  • Ediția I a Zilelor Gal – Clisura Dunării.

În cadrul evenimentului vor fi invitați din Clisura Dunării și de la GAL-urile partenere din proiect: autoritățile locale, producători locali, artiști locali și tineri implicați în viața comunității.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat joi că lansează ediţia de toamnă a programului “Litoralul pentru toţi”, care se derulează în perioada 1 – 30 septembrie, şi prin care românii se pot caza în hotelurile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 36 de lei pe noapte, potrivit news.ro. 

Noi vești pentru pensionari! Se schimbă formula de calcul a pensiilor. Ministerul Muncii a făcut recent anunțul oficial. Ce trebuie să știe acum vârstnicii și care sunt noile modificări?

Vești COLOSALE! Această categorie de angajați vor avea dreptul să iasă mai repede la pensie. Persoanele care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani mai devreme, trebuie să se încadreze în anumite cerințe. 

Pagina 1 din 25