Miercuri, 10 Aprilie 2019 03:00

Incendiu izbucnit la litieră în Parcul Naţional Domogled

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma evenimentelor produse vineri, 05 aprilie a.c., facem următoarele precizări:          

- Din nefericire, unul dintre colegii angrenaţi în misiunea de stingere a suferit arsuri, pe aproximativ 30 % din suprafaţa corpului. Incidentul a fost provocat de căderea de pe versant a unui trunchi de copac şi aprinderea vegetaţiei uscate din apropierea pompierului. Acesta a primit ajutor medical de urgenţă și a fost transportat la o clinică de specialitate din municipiul Timișoara, unde a suferit o serie de intervenţii chirurgicale. Pentru investigații suplimentare, medicii au decis transportul pompierului la Viena.  

În prezent, starea lui este stabilă, fiind monitorizat permanent, urmând proceduri medicale specifice în astfel de situaţii.          

- În momentul retragerii din dispozitiv, un alt coleg aflat în binomul de intervenţie pentru stingerea aceluiaşi incendiu, în timp ce cobora o pantă abruptă, într-o zonă greu accesibilă, s-a accidentat la un picior, primind îngrijiri medicale, iar în urma evaluării   i-a fost aplicată o atelă gipsată, nefiind nevoie de spitalizare.          

- La nivelul ISU Mehedinţi, încă de vineri, 05 aprilie a.c, au fost demarate procedurile specifice privind comunicarea şi cercetarea accidentelor de muncă în cele două situaţii şi, totodată, a fost desemnată o comisie privind cercetarea împrejurărilor producerii evenimentelor.         

Cadrele ISU Mehedinţi sunt alături de pompierul rănit în misiune, dorindu-i însănătoşire grabnică şi îl aşteaptă în rândurile salvatorilor. …           

În perioada 05-07 aprilie a.c., pompierii mehedinţeni au depus un efort susţinut pentru stingerea a 13 incendii, nouă dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi litieră, majoritatea manifestate în zone greu accesibile, cu teren accidentat, iar alte patru la subsolul unui bloc, un magazin, un autoturism şi un depozit de furaje. Tot în această perioadă, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale de urgenţă victimelor unui accident rutier, precum şi unui număr de 40 de persoane cu afecţiuni medicale.         

Pompierii mehedinţeni continuă şi astăzi, 08 aprilie a.c., intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la litieră în Parcul Naţional Domogled, ca urmare a reaprinderii focarelor de incendiu, din cauza cărbunilor purtaţi de vânt, incendiul izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră în zona localităţii Eşelniţa, fiind lichidat, în cursul zilei de ieri.           

22 de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin şi Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă acţionează cu mijloace specifice de stingere, în zonă fiind dislocate o autospecială cu apă, un ATV (cu instalaţie de stingere) pentru intervenţii în zone greu accesibile şi o autospecială pentru transport. 

Citit 1552 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920389

Autentificare