Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 20:34

Domnica Trop - Cetăţean De Onoare Al Judeţului Mehedinţi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-o Hotărâre a ConsilIului judeţean, recent, rapsodul popular DOMNICA TROP din Izverna, a fost declarat CETĂŢEAN DE ONOARE AL JUDEŢEULUI MEHEDINŢI. Titlul survine după ce, în 2015, rod al unor eforturi particulare, ea a fost declarată Tezaur uman viu, patrimoiu UNESCO, prima persoană care s-a bucurat de acest titlu din provincia Muntenia.

Născută în comuna Izverna, unde a trăit întrega viaţă, şi unde gospodăreşte alături de soţul său Gheorghe, ea a fost descoperită în anii ’60 de Ion Dolescu şi maria Ciobanu, aflaţi în Izverna, la o nuntă. Atunci o aud pe acea care avea să devibnă, la cei 26 de ani avuţi la cae avreme, reprezentanta de funte a folclorului autentic de munte din Mehedinţi.
Fidelă plaiurilor natale, a refuzat mutarea la Bucureşti, pentru înregistrări şi croirea unei cariere muzicale de succes după tipicul anilor ‘70, şia rămas în matricea sa iniţială, în acest fel, cu atât mai mult, întemeindu-şi dincolo de ambiţii peersonale şi tentaţia vedetismului, o carieră incontestabilă, care a inspirat zeci de solişti mehedinţeni, în anii din urmă!
Domnica Trop a fost de nenumărate ori invitată pe platourile TV DATINA, iar cotidianul cu acelaşi nume i-a dedicat multe articole şi i-a consemnat, de-a lungul vremii, interviuri, realizate, în principal, de George Bureţea. LA MULŢI ANI, DOMINCA TROP!

Citit 2090 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920292

Autentificare