Vineri, 10 Mai 2019 03:00

Târgul Ofertelor Educaţionale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La acest târg au fost prezentate două noutăți în materie de calificare și anume: confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice.
Din partea liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, a fost prezent la Târgul Ofertelor Educaţionale directorul Cristian Răduți Din nefericire dascălii afirmă că elevii nu sunt interesați, iar angajatorii se plâng de câţiva ani de lipsa forţei de muncă ce are calificare, şcoli care să o asigure. cel puţin nu la Dolj.

„Pentru oferta de anul viitor avem o nouă calificare, pe învățământ profesional dual, respectiv confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice, la solicitarea unui mare angajator din zona noastră. Sunt 60 de locuri disponibile. Reprezentanții firmei în cauză doresc să le pregătim elevi pentru a reuși să își găsească mai ușor angajați. S-a constatat, în ultima perioadă, o lipsă de personal în cam toate domeniile, chiar și pe vechile noastre calificări, pe învățământ profesional. Avem o tradiție în domeniul auto, dar încercăm să diversificăm oferta în fiecare an, să ne pliem pe cerințele pieței”, a afirmat Răduți.

Pe de altă parte, elevii care aleg totuşi să înveţe o meserie, o practică apoi în afara graniţelor ţării.
„Este o mare problemă însă atât cu ocuparea locurilor, vorbind despre învățământul profesional, problemă pe care o constată acut și angajatorii. Vin foarte mulți agenți economici la unitate cu dorința să angajeze viitori absolvenți. Din păcate sunt foarte mulți care după calificare nu prea doresc să rămână în țară, în ciuda faptului că noi încercăm să îi convingem să își găsească un loc de muncă aici”, a mai afirmat directorul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova.

„Acest eveniment este unul de tradiție, marcant pentru tot ceea ce înseamnă învățământul doljean. Pentru noi este foarte important că atât autoritățile locale cât și cele județene sunt alături de noi atât pentru asigurarea unei baze materiale absolut necesară pentru un act educațional de calitate cât și pentru susținerea excelenței în educație, pentru că de ani buni atât primăria cât și consiliul județean oferă burse elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale. Târgul de azi face posibilă întâlnirea dintre licee, colegii naționale, colegii vocaționale, școlile profesionale cu elevii de clasa a VIII-a, cu părinții acestora, fiecare dintre aceste unități de învățământ prezentând oferta pentru anul școlar viitor, baza materială pe care o au, practic tot ceea ce este reprezentativ pentru fiecare unitate în parte”, a declarat Monica Sună, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, se arată într-un comunicat emis de jurnalul olteniei.ro.

Citit 1526 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920153

Autentificare