Joi, 25 Aprilie 2019 22:19

Jocuri stimulative și activități

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

art 250419 05

Dragi cititori - părinți, dascăli, și nu numai - pentru că ne aflăm într-o mică vacanță și avem mai mult timp de petrecut împreună cu cei dragi, în special cu copiii noștri, m-am gândit să vă prezint câteva jocuri stimulative și activități pentru aceștia.
Pot fi desfășurate cu ușurință acasă, materialele folosite sunt accesibile, iar rezultatele pot fi de multe ori, neașteptat de frumoase. Mult succes!
1. Jocul Spânzurătoarea - stimulează gândirea logică, ajută copilul să facă asocieri în vederea recunoașterii cuvântului ce trebuie ghicit.
Se pot folosi indicii, se pot spune ghicitori. Un joc ce se poate reinventa de fiecare dată, în funcție de nivelul și dezvoltarea cognitivă a copilului.
Se poate juca și în varianta clasică, folosind hârtie și creion.
2. Zarurile cu povești - un joc distractiv, o activitate educativă, care ajută la stimularea imaginației și a creativității, dezvoltarea limbajului.
art 250419 06Aruncăm zarurile și povestea poate începe.
Nu există corect sau greșit, bine sau rău, există doar gânduri, idei, dorințe, emoții, puse în joc.
Puteți face povestea pe o temă dată, sau la liber, împreună sau pe rând.
3. Cunoașterea propriului corp- problema multor copii ai zilelor noastre este că nu sunt conectați la corpul lor, la ceea ce simt și trăiesc; iar acest lucru se simte atunci când trebuie să interacționeze cu altă persoană/copil.
Tot mai puține activități în aer liber, în care să experimenteze senzații din cele mai diverse. Tot mai puține activități fizice și împreună cu alți copii, sau activități de autocunoaștere și tot mai multe stimulente pentru creier: tv, tableta, telefon.
Î

art 250419 07

nainte să avem pretenția de la copiii noștri, să aiba grijă la alții, să-i înțeleagă și să facă relații frumoase cu ei, este necesar să se cunoască pe sine, să vină în contact cu corpul și simțurile proprii.
Pentru acest joc, e nevoie doar de creioane colorate și o foaie de hârtie de mărimea copilului, pe care copilul se așează, iar părintele îi trasează conturul. Mai apoi, copilul se poate „juca” în diverse moduri cu această operă de artă, care este Corpul lui.

Spor la treabă, vacanță plăcută și un PAȘTE FERICIT tuturor!

Citit 1155 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2019 02:05